a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

Latest News

    No posts were found.

Bevallen vanuit vertrouwen
Op intuïtie en eigen kracht

Bevallen en geboorte geven aan nieuw leven zijn belangrijke gebeurtenissen, zowel voor de moeder als voor de baby. Door samen met jouw partner de bevalling vol vertrouwen tegemoet te gaan, creëren jullie een optimale start voor jullie baby. Je maakt kennis met de lichamelijke, psychologische en spirituele aspecten van bevallen en geboorte geven aan nieuw leven.

 

ZWANGERSCHAPSCURSUS

Zijn jullie opzoek naar een frisse en realistische blik op de geboorte? En willen jullie graag weten hoe je vertrouwen krijgt in eigen kracht en kunnen? En willen jullie graag weten hoe jullie je samen goed kunnen voorbereiden op de bevalling? Dan is deze persoonlijke, complete en unieke zwangerschapscursus iets voor jullie.

 

WAT LEER JE?

Door te begrijpen hoe het vrouwenlichaam, het vrouwenbrein en de baby samenwerken tijdens de bevalling, ontstaat er begrip voor een natuurlijke baring. We werken aan bewustwording en het omgaan met angst, pijn en stress. Hierdoor kunnen angsten verminderen en ontstaat er vertrouwen in eigen kracht en kunnen. Daarnaast maak je kennis met het perspectief van de baby en zijn beleving rondom geboren worden. Bevallen doe je samen!
Op een interactieve manier leren jullie hoe de partner een actieve rol in kan nemen, zowel thuis als in het ziekenhuis. Jullie leren hoe natuurlijke pijnstilling op gang komt en hoe jij en jouw partner dit proces samen kunnen begeleiden en ondersteunen.

 

DE BEVALLING 

Om op een ontspannen manier te kunnen bevallen heb je de aanmaak van het hormoon oxytocine nodig. Oxytocine wordt aangemaakt wanneer je ontspannen bent en wanneer je veiligheid ervaart in lichaam, geest en omgeving. In deze cursus leer je hoe je dat kunt doen, samen met je partner. Je leert hoe je je aandacht naar binnen kunt richten en voelend aanwezig kunt blijven in je lijf, zowel tijdens de zwangerschap als tijdens de bevalling. Wanneer je op een bewuste manier en in vertrouwen de weeën opvangt, verloopt een bevalling vaak vlot en zijn er minder ingrepen nodig. Door leuke oefeningen leer je hoe je vertrouwen krijgt in de bevalling. Een ontspannen zwangerschap en een natuurlijke geboorte bevorderen de gezondheid van moeder en baby.

 

 

EXTRA BONUS OP HECHTING

Direct na de geboorte breekt direct het Gouden-uur aan. Het allereerste uur waarin de baby en zijn ouders voor het eerst oogcontact met elkaar hebben. Een belangrijk vertrekpunt voor een goede hechting en optimaal verloop van de borstvoeding.  Het is een bonus voor de hechting wanneer moeder en baby direct na de geboorte allebei goed wakker en alert zijn. Hiervoor is de aanmaak van oxytocine en adrenaline nodig. In deze cursus leer je hoe je het hormonale proces goed kunt ondersteunen. Je leert de voor en nadelen kennen van thuis en ziekenhuisbevalling en de keuze van wel of geen pijnbestrijding.

 

 

CONTACT

Willen jullie graag weten hoe jullie je samen goed kunnen voorbereiden op de bevalling? Dan is deze persoonlijke, complete en unieke zwangerschapscursus in Wijchen iets voor jullie. Deze zwangerschapscursus wordt zowel individueel als in groepslessen gegeven in Wijchen. Voor meer informatie over hoe, waar en wanneer en de kosten kun je een mail sturen naar femke@lichtopgeboorte.nl of maak gebruik van het contact formulier.

vertrouwen badbevalling

ZWANGERSCHAPCURSUS: BEVALLEN VANUIT VERTROUWEN

Wezelseveldweg 1, 6615 AC Wijchen

voor aanstaande ouders

Individueel en in groepsverband

Interesse?

Neem dan gerust contact met me op
voor meer informatie.

 

Contact