a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

Latest News

    No posts were found.

Integratieve  Babytherapie
en
Ouderbegeleiding

Ervaar je wel eens dat het luisteren naar of het begrijpen van je baby een grote uitdaging kan zijn wanneer hij ontroostbaar blijft huilen? Merk je dat je gefrustreerd raakt of ten einde raad bent en zou je graag willen dat de baby stopt met het huilen en weer stil wordt?

Het luisteren naar het huilen van de baby kan in het dagelijks leven stress, onzekerheid en vermoeidheid geven. In Integratieve Babytherapie leer je hoe je als ouder beter kunt luisteren naar en reageren op het huilen van de baby. Het leren luisteren naar jezelf en het leren luisteren naar je baby zijn de belangrijkste ingrediënten van het ouderschap.

 

COMMUNICEREN DOOR MIDDEL VAN HUILEN

Baby’s kunnen alleen via lichaamstaal (huilgedrag) met ons communiceren. Het is vaak moeilijk te achterhalen wat de baby precies nodig heeft. Als je alles geprobeerd hebt om de baby te troosten (voeding, slapen, boertje laten, schone luier geven, fysiotherapie, osteopathie of opvoedingsconsult) en de baby blijft huilen, kun je als ouder behoorlijk gefrustreerd en uitgeput raken.

Wanneer een baby honger, dorst, slaap, aandacht of verzorging nodig heeft geeft een baby dit aan door te gaan huilen. Daarnaast kunnen baby’s ook gaan huilen wanneer zij nabijheid, troost en comfort zoeken of wanneer ze zich vervelen. Voor hen is huilen de enige manier van communiceren om aan te geven waar ze behoefte aan hebben, ze kennen nog geen andere taal of woorden.

 

                                      “Kon hij maar praten dan kan hij me vertellen wat er is”

 

 

COMMUNICATIE EN EMPATHIE

Integratieve Babytherapie schijnt een positief licht op het huilen als communicatie middel, waarin zichtbaar wordt welk verhaal de baby probeert te vertellen. Als ouder is het soms moeilijk te achterhalen wat de baby nodig heeft en wat hij probeert te vertellen. In Babytherapie maken we samen ruimte om de baby zijn verhaal te laten vertellen.

Wanneer je leert luisteren naar en reageren op het verhaal van je baby krijgt de baby de ervaring dat hij op een diep niveau wordt begrepen en gehoord. Vaak zie je dan dat de baby daarna tot diepere ontspanning kan komen waardoor het huilgedrag verminderd. Zo help je de baby om zijn emoties te reguleren en versterk je daarnaast de band tussen jou en je kind, wat zorgt voor een veilige hechting.

 

Interesse? Maak dan een afspraak.

Lifestyle Portret Leur (106 van 114)

Wezelseveldweg 1, 6615 AC Wijchen

voor ouders en de baby

Op afspraak

Interesse?

Neem dan gerust contact met me op
voor meer informatie.

 

Contact